Een helpende hand zonder wijzende vinger

Maar wie is hij dan?

Foto door: Killian Lindenburg

Foto gemaakt door: Killian Lindenburg
De telefoon gaat en ik zie een onbekend nummer. Meteen sta ik op scherp. Het is een melding dat er een jongen van 23 jaar jong is overleden, ik val even stil en vraag nogmaals naar zijn leeftijd. 23 Jaar is wat je bent geworden. Ik stap binnen bij jouw moeder en daar zie ik een vrouw zitten die het nog allemaal niet beseft. Ik kijk even naar Mirjam en die weet al gauw hoe te beginnen en liet jouw moeder even praten. Ze vertelde ons hoe jij was en in het leven stond. Je nichtje vertelde ons ook over jou. Ik luisterde aandachtig en betrapte mijzelf er op dat ik het ook nog niet kon bevatten. 23 jaar jong en dan zo plots uit het leven gegrepen. Dat hoort niet, je zat nog midden in het leven, dit kan niet…

Er werd veel gesproken over hij en hem…en ik vroeg mij af maar wie is hij dan?

In de week van de uitvaart leerde ik jouw familie, vrienden en collega’s kennen en zo ook jou. Ze lieten mij fotos en filmpjes zien waarop jij oprecht gelukkig was. Ik heb je leren kennen via de mensen die jou liefhebben. Ik vind het jammer dat ik jou niet mocht leren kennen in leven.

Enkele dagen later liep ik in de rouwstoet voor hem….en hem is Dietrich Eldridge Gefferie aka Detroit, in de leeftijd van 23 jaar.

(Mirjam en ik willen iedereen bedanken die zich hebben ingezet voor het afscheid van Dietrich)

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin